معرفی متدهای API نقشه map.ir
در مطلب پقبل در مورد معرفی وب سرویس نقشه map.ir صحبت کردیم در این مطلب در مورد معرفی متدهای وب سرویس نقشه map.ir توضیح میدهیم.
وب سرویس نقشه فارسی
API نقشه فارسی زیربنای اصلی نمایش نقشه است که هر چند امکان نمایش نقشه به صورت ابزارهای از پیش آماده در SDKهای مپ وجود داره تا توسعه دهندگان بتونن در نهایت سرعت و سادگی، نقشه رو به پروژههای خودشون اضافه کنن، اما اگه بخواهین خودتون نقشه مپ رو در ابزارهایی که از WMS پشتیبانی میکنن مثل: (Leaflet و OpenLayer) پیادهسازی کنین، API اختصاصی نقشه مپ در کنار شماست. با این سرویس، نقشه رو با نیازهای خودتون سازگار کرده و کنترل بیشتری بر نمایش نقشه دارین.
وب سرویس آدرس یابی
API آدرسیابی (Reverse Geocoding) سرویسی هست که امکان تبدیل مختصات جغرافیایی رو به آدرس متنی فراهم میکنه. با این روش میتونین با مشخص کردن یک نقطه بر روی نقشه، از مختصات جغرافیایی آن مطلع شده و همچنین آدرس متنی آن رو به صورت یک فایل JSON با جزییات کامل دریافت کنین. پاسخ دریافتی شامل: اطلاعاتی همچون کشور، استان، شهر، منطقه، محله، خیابان و … هست که میشه اون رو بر اساس آدرسهای استاندارد پیش فرض مپ یا ساختار دلخواه خودتون ذخیرهسازی کنین و یا نمایش بدین.
API آدرس یابی مپ به دو صورت پاسخ کامل (Reverse Geocode) و پاسخ سریع (Fast Reverse Geocode) ارائه میشه. اگه به جز آدرس متنی، مکان ثبت شده بر روی نقشه در آن نقطه رو هم نیز نیاز دارین از Reverse Geocode کامل استفاده کنین و اگه سرعت پاسخگویی براتون در اولویته از Fast Reverse Geocode استفاده کنین.
وب سرویس ماتریس فاصله
API ماتریس فاصله (Distance Matrix) سرویس بسیار جذابی جهت مشخص کردن فاصله زمینی بین چندین مبدا و چندین مقصد است به طوری که بتوانید ماتریس فاصله بین مبداءها و مقصدها را بر اساس فاصله زمینی مابین داشته باشید. یکی از کاربردهای مهم این سرویس مشخص کردن نزدیکترین تاکسی، پیک یا … به درخواست دهنده بر اساس فاصله زمینی واقعی است.
وب سرویس جست و جو
API جستجو (Search) یا به عبارتی Forward Geocoding که به صورت کلی Geocoding نامیده میشه، امکان تبدیل آدرس متنی و یا نام اماکن رو به مختصات جغرافیایی در اختیارتون قرار میده. کافیه متن آدرس یا نام مکان مورد نظر را به عنوان ورودی به سرویس جستجوی مپ بدین تا بهترین و نزدیکترین نتایج رو به عبارت مورد جستجو در قالب یک فایل JSON شامل 10 نتیجه برتر دریافت کنین.
ویژگی شاخص API جستجوی مپ (Geocode API) امکان سفارشیسازی فوقالعاده آن بر اساس نیاز شماست. شما میتونین نوع خروجی مورد انتظار شامل استان، شهر، معابر و آدرسها، اماکن و … را مشخص کرده و حتی ناحیه مورد جستجو را بر اساس پارامترهایی همچون استان، شهر، فاصله تا مختصات مشخص، مختصات کاربر و … محدود کنین.
وب سرویس جست و جو زنده
API جستجوی زنده (Autocomplete Search) یک سرویس جذاب و کاربردی دیگه به روی زیرساخت جستجوی نقشه مپ است که متن مورد جستجو رو به صورت خودکار کامل کرده و بهترین و نزدیکترین نتایج رو به صورت زنده به شما نمایش میده.
سرویس جستجوی زنده نیز مثل سرویس جستجو، امکان اختصاصیسازی نتایج جستجو با مشخص کردن نوع خروجی و پارامترهای محدودسازی نتایج رو داره.
API آدرس یابی مپ به دو صورت پاسخ کامل (Reverse Geocode) و پاسخ سریع (Fast Reverse Geocode) ارائه میشه. اگه به جز آدرس متنی، مکان ثبت شده بر روی نقشه در آن نقطه رو نیز نیاز دارین از Reverse Geocode کامل استفاده کنین و اگر سرعت پاسخگویی براتون اولویت داره از Fast Reverse Geocode استفاده کنین.
وب سرویس مسیریابی
API مسیریابی (Routing) مپ با دریافت مختصات مجموعهای از نقاط (دو یا چند نقطه) تمامی دادههای مربوط به مسیر بین نقاط را به صورت خروجی JSON در اختیار قرار میدهد. شما بوسیله API مسیریابی مپ میتوانید با مشخص کردن (دو یا چند نقطه) مسیر بهینه، مسیر جایگزین، فاصله بین نقاط، زمان رسیدن به مبدا، کلیه معابر طی مسیر و … را دریافت کنید.
وب سرویس حصار جغرافیایی
API حصار جغرافیایی (Geofence) سرویس حصار یا Geofence به شما این امکان رو می ده تا با تعریف محدوده های خودتون به صورت پلیگون، از امکانات ویژه ای به صورت اختصاصی بهره مند شین. برای مثال با تعریف محدوده های مشخص، ناحیه سرویس دهی، مناطق اختصاصی و … رو مشخص کنین.
وب سرویس کروکی نقشه
API کروکی نقشه (Static Map) سرویس ایدهآلی برای نمایش نقشه در قالب یک فایل تصویری JPEG هست. شما میتونین چندین نقطه رو به صورت منفرد و یا به صورت یک مسیر روی نقطه مشخص کنین و خروجی اون رو در قالب یک تصویر داشته باشین. هر کجا که نیاز به کروکی علامت گذاری شده دارین، سرویس کروکی نقشه، ابزاری کاربردی برای تولید نقشه در قالب Static هست.
در این مطلب در مورد معرفی متدهای وب سرویس نقشه map.ir صحبت کردیم در مطلب بعدی به بررسی دقیق تر متدها میپردازیم