API چگونه کار میکند
در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه کارکرد APIها توضیح دهیم.
رشد فزایندهای در وبسرویسها توسط APIها صورت گرفته است: پروتکلهای مبتنی بر HTTP به طور غیرمستقیم برنامههای کاربردی را قادر میسازند تا اطلاعات را منتقل کرده و به صورت یکپارچه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این روش به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا از تکنولوژی موجود برای کاراتر کردن اپلیکیشنهای خود استفاده کنند.
آمازون(Amazon) یک نمونه قدرتمند از API User است. آمازون APIهایی را برای فروشندگان خود به منظور مدیریت موجودی، پردازش سفارش و حتی مدیریت رشد درآمد به صورت خودکار در نظر گرفته است. APIها برای فروشندگانی که اغلب هزاران محصول را در سایت لیست میکنند این امکان را ساده کرده است تا با استفاده از داشبوردهای سفارشی(Custom-Built) و اپلیکیشنهایی که به همه چیز رسیدگی میکنند(از هشدار اتمام اجناس تا ردیابی به روز رسانی خودکار دادهها برای حمل و نقل)، به اطلاعات کسب و کار خود برسند.
علاوه بر این APIها یک فناوری پایهای برای اینترنت اشیاء(IoT ) هستند که وسایل معمولی مانند لوازم خانگی، اتومبیلها و گوشیهای هوشمند را به سرویسهای مبتنی بر ابر(Clod-Based Services) که قابلیتهای آنها را کنترل و اِعمال میکند، متصل مینماید.
APIها به دو مولفه اصلی بستگی دارند: اول: encapsulation و انتقال داده. دوم: امنیت. دادههای API شامل درخواست و پاسخ API است. دادهها در یک قالب خاص به صورت XML یا JSON، ساختاربندی شدهاند. انتقال داده و امنیت عبارتند از API و تبادل دادهها با درخواستها و پاسخهای پردازش شده بر اساس وبسرویسی که مورد استفاده قرار گرفته است، مانند: SOAP یاREST. هدرهای HTTP، کوکیها یا پارامترهای Query String که داده را به همان صورت مبادله شده امن میکنند.
SOAP، REST و JSON قابلیت توسعهپذیری را به APIها ارائه میدهند و آنها را با برنامههای دیگر صرف نظر از زبان استفاده شده در آنها سازگار مینمایند. به عنوان مثال، Instagram و فیسبوک دو پلتفرم رسانههای اجتماعی مختلف با Functionaهای منحصر به رابطهای مربوط به خود هستند. اگر چه این دو برنامه مستقل هستند اما هر دو آنها امکان برقراری ارتباط درونی با استفاده از APIها را دارند. از این رو، کاربر میتواند با استفاده از حساب کاربری فیسبوک خود به Instagram وارد شده و عکسها را در هر دو پلتفرم به اشتراک بگذارد.