در این مقاله در مورد استفاده از وب سرویس درگاه پرداخت وگرفتن APIkey توضیح خواهیم داد .
چگونگی استفاده از درگاه پرداخت آیدی پی در سایت های فروشگاه آنلاین و اپلیکیشنهای موبایل(استفاده از وب سرویس درگاه پرداخت وگرفتن APIkey)
اگر یک وبسایت فروشگاهی و یا یک اپلیکیشن موبایل دارید که میخواهید مشتریانتان بابت ارایه خدمات شما، پرداختهایی انجام بدهند، وبسرویس پرداخت آیدی پی در اختیار شماست و میتوانید از طریق این درگاه منحصر به فرد، پرداختهای خود را مدیریت کنید البته با کیفیت بالا و تعرفه ای ارزان.
برای دریافت خدمات پرداخت آیدی پی کافی است با چند کلیک، یک API Key تولید کنید و آن را در وبسایت و یا اپلیکیشن خود به کار ببرید.
برای دریافت API Key کافیست در آیدی پی ثبتنام کنیم و به داشبورد خود مراجعه نماییم.
در صفحه داشبورد، مطابق با تصویر زیر، به وب سرویس های من میرویم، سپس روی لینک یادشده کلیک میکنیم:
اکنون مطابق با تصویر زیر، یک فرم برای ورود اطلاعات،نمایش داده میشود.
۱. یک عنوان دلخواه برای وبسرویس خود قرار میدهیم. مثلا فروشگاه من
۲. یکی از شماره حسابهایی که قبلا ایجاد کردهایم را انتخاب میکنیم. تراکنشهایی که از طریق این وبسرویس انجام میشوند، با این شماره حساب تسویه میشوند.
۳. کارمزدی که میخواهیم آیدی پی برای تراکنشها از طریق این وبسرویس در نظر بگیرد را انتخاب میکنیم. کارمزد آیدی پی ارزان و منصفانه است. اطلاعات بیشتر در مورد نوع کارمزدها در پایین همین صفحه قید شده اند.
۴. آدرس وبسایتی که میخواهیم روی آن کالا و یا خدماتی را روی آن به فروش برسانیم را در این قسمت وارد میکنیم.
۵. اگر نیاز داریم که آیدی پی – نسبت به IP درخواستهایی که با این API Key انجام میشوند – حساس باشد، این گزینه را تیک میزنیم.
۶. در صورت تیک زدن گزینه بالا، IP هایی که مورد نظر ماست را در این قسمت وارد می کنیم. در این صورت اگر با این API Key با یک IP به جز IP مورد نظر ما، درخواستی ارسال شود، آیدی پی آن درخواست را نادیده خواهد گرفت.
۷. هر تراکنشی که با این API Key انجام میشود، قابل اطلاعرسانی است. روشهای اطلاعرسانی را میتوانیم به دلخواه خود انتخاب کنیم.
پس از پرکردن فرم بالا، بر روی دکمه ذخیره کلیک میکنیم.
پس از ذخیره شدن فرم قبلی، صفحهای شامل اطلاعات API Key ایجاد شده، نمایش داده میشود. همانطور که مشاهده میشود، API Key یک رشته ۳۶ کاراکتری است.
این رشته ۳۶ کاراکتری را در پلاگینهای پرداختی که برای آیدی پی نوشته شده اند، قرار میدهیم و یا اگر برنامهنویس هستیم، میتوانیم به مستندات مربوط به توسعهدهندگان مراجعه کنیم و از این API Key استفاده کنیم.
API Key تولید شده را میتوانیم هر زمان که نیاز بود، به روز رسانی کنیم و مجددا از آن استفاده نماییم.
اکنون کارمزدها را بررسی میکنیم.
کارمزدها:
در آیدی پی ۳ نوع کارمزد وجود دارد که میتوانیم با توجه به نوع کسب و کارمان و آنگونه که برایمان سودمندتر است، یکی از آنها را انتخاب کنیم:
۱. درصدی: در صورتی که کارمزد آیدی پی را از نوع درصدی انتخاب کنیم، سهم آیدی پی به ازای هر تراکش یک درصد خواهد بود. اما این یک درصد، سقف و کف خواهد داشت. کف این نوع کارمزد برابر با ۱۰۰ تومان و سقف آن برابر با ۱۵۰۰ تومان است.
به طور مثال:
تراکنشی که به مبلغ ۴۵ هزار تومان است کارمزدی برابر با ۴۵۰ تومان دارد.
تراکنشی با میزان ۵۰ میلیون تومان، کارمزدی برابر با ۱۵۰۰ تومان خواهد داشت.
تراکنشهایی که از ۱۰۰ هزار تومان کمتر باشند، کارمزدی برابر با ۱۰۰ تومان خواهند داشت.
۲. مبلغ ثابت: با توجه به میزان تراکنشی که داریم میتوانیم با آیدی پی مذاکره کنیم که به ازای هر تراکنش فقط یک مبلغ ثابتی پرداخت کنیم.
۳. پلکانی: با توجه به میزان تراکنشی که داریم میتوانیم با آیدی پی مذاکره کنیم که به ازای هر تراکنش، مانند یک پلکان کارمزدها را پرداخت کنیم. به طور مثال، توافق می کنیم که به ازای هر بازهای از تراکنش، چه مقدار کارمزد به آیدی پی میپردازیم. کارمزد درصدی نیز به نوعی یک کارمزد پلکانی محسوب میشود که سقف و کف آن ثابت است.
میتوانیم برای هر سه نوع کارمزد انتخاب کنیم که پرداخت کننده و یا دریافت کننده تراکنشها، این کارمزد را به آیدی پی بپردازد.
امیدواریم این مطلب(استفاده از وب سرویس درگاه پرداخت وگرفتن APIkey) برای شما مفید واقع شده باشد.
در این مقاله در مورد استفاده از وب سرویس درگاه پرداخت وگرفتن APIkey توضیح دادیم در مقاله بعد در مورد روش کار با وب سرویس IDpay بخش 1 توضیح خواهیم داد.