آشنایی با رابط برنامه نویسی Restful API
(آشنایی با رابط برنامه نویسی Restful API) توسعه دهندگان محصولات نرم افزاری برای پیاده سازی بسیاری از امکانات برنامه ها، به تبادل اطلاعات با دیگر نرم افزار ها نیازمند هستند. API در واقع برای یک وب سایت، کدی است که دو نرم افزار را قادر به برقراری ارتباط می سازد. تبادل اطلاعات می تواند شامل هر نوع عملیاتی از قبیل ارسال دیتای جدید، دریافت، ویرایش و یا حذف اطلاعات موجود باشد. لازمه این ارتباط استفاده از یک رابط برنامه نویسی می باشد که Restful API با همین هدف به وجود آمده است .
اگر شما با وب سرویس ها آشنایی داشته باشید، دانش لازم برای درک Restful API را نیز خواهید داشت. چرا که این رابط برنامه نویسی را می توان به عنوان یک وب سرویس مبتنی بر معماری REST دانست که غالبا در توسعه خدمات وب مورد استفاده قرار می گیرد. اما نکته جذاب در REST، مدیریت تفاوت دستگاه های فرستنده و گیرنده اطلاعات می باشد. با استفاده از این متدولوژی می توانید بدون در نظر گرفتن نوع دستگاه گیرنده، برای دستگاه مقصد دیتا ارسال کنید.
مفهوم Restful API
Restful API با متدولوژی HTTP تعریف شده است و از پروتکل RCF 2616 بهره می برد. این رابط برنامه نویسی برای دریافت اطلاعات از GET، برای ویرایش از PUT، برای حذف از DELETE و برای ایجاد اطلاعات جدید از POST استفاده می کند. یکی از مسائلی که در انتقال اطلاعات وجود دارد مبحث امنیت آن می باشد. بدیهی است که Restful API دارای سیستم هویت سنجی می باشد تا به این مسئله پاسخ داده باشد. همچنین از پهنای باند کمی استفاده می کند و همین موضوع سبب می شود تا در زمینه استفاده از اینترنت مناسب تر باشد.
بهتر است کمی از شرح ساختار Restful API فاصله بگیریم و به کاربرد های آن بپردازیم. اشاره کردیم که برای استفاده از سرویس های ارائه شده توسط دیگر نرم افزار ها، Restful API راه حل مناسبی می باشد. برای مثال توئیر را در نظر بگیرید که با استفاده از یک Restful API، آخرین توئیت ها را با استفاده از Query در قالب JSON ارائه می دهد.
به عنوان مثال، حتما تا کنون با نقشه گوگل در وب سایت ها و اپلیکیشن های مختلفی کار کرده اید. این نقشه در واقع یک Restful API می باشد که توسط شرکت گوگل برای استفاده دیگر نرم افزار ها ارائه شده است.
استفاده از API Restful به شکل قابل توجهی فراگیر شده است. بسیاری از توسعه دهندگان، وب سایت ها را مبتنی بر API پیاده سازی می نمایند، تا به راحتی برای اپلیکیشن تلفن همراه و یا دیگر نرم افزار ها قابل استفاده باشد. به عبارتی ساده تر شما یک بار برای وب سایت تان کدنویسی می کنید و از همان کدها (برای مثال در اپلیکیشن Android و یا IOS) در پروژه خود استفاده می نمایید.
کاربرد JSON
همانطور که اشاره کردیم، اطلاعات ارسالی در Restful API را می توان در قالب JSON انتقال داد. بهتر است در پایان به مزایای آن بپردازیم. یکی از مزایای JSON تبدیل حروف به UNICODE است و به همین دلیل فارسی را به بهترین شکل پشتیبانی می کند. از دیگر مزیت های آن می توان به عدم وابستگی به زبان اشاره نمود. چرا که JSON یک محتوای متنی هست و در بسیاری از زبان ها پشتیبانی می شود. همچنین با توجه به وجود کتابخانه های متعدد، تبدیل اطلاعات به JSON، هم در سمت ارسال کننده و هم در سمت گیرنده به راحتی انجام می گیرد.
- برچسب ها:
- api rest
- apirest
- مفهوم Restful API