توضیح API
معمولا اگر با پشتیبانی یک نرم افزار که خدمات بانکی ارائه میدهد تماس بگیرید و بپرسید که چرا یک سری سرویس ها در اپلیکیشن شما ارائه نمیشوند؟ معمولا پاسخ می دهند که ما به آن قسمت از اطلاعات دسترسی نداریم. اما اگر همین سوال را از برنامه نویس آن شرکت بپرسید، چیزی که میشنوید این است که “API اجازه دسترسی به آن داده ها را به ما نمیدهد.” خب این API دقیقا چیست؟ بیایید با هم آن را بررسی کنیم.و مقدمه API را شرح میدهیم
به ساده ترین زبان ممکن، API را میتوانید یک باجه در یک شرکت دیگر در نظر بگیرید که اطلاعات خاصی را در اختیار اپلیکیشن ما قرار میدهد. پس بصورت کلی API یک سیستم است که درون یک شرکت که اطلاعات قابل ارائه ای دارد طراحی میشود و در اختیار سرویس ها یا نرم افزارهای دیگر قرار میگیرد.
اگر بخواهم API را بصورت تخصصی تر معرفی کنم، باید بدانید که مخفف سه کلمه Application Programming Interface است و معنی آن به زبان خودمان میشود “رابط برنامه نویسی برای اپلیکیشن”. برای درک بهتر فرض کنید یک اپلیکیشن دارید که نیاز دارد یک سری اطلاعات را از یک کمپانی دریافت کند و از آن استفاده کند (مثلا نرم افزار های بانکداری یا آنفالو یاب های اینستاگرام که اولی اطلاعات را از بانک میگیرد و دومی اطلاعات را از اینستاگرام).
حالا به نظر شما این اطلاعات چگونه به اپلیکیشن شما انتقال داده میشود؟ خودتان دستی این اطلاعات را از جایی میگیرید و در نرم افزارتان وارد میکنید؟ خیر. اینجا اپلیکیشن شما خودش با استفاده از کدهایی که نوشتید اطلاعات را از کمپانی مورد نظر دریافت میکند. در آن کمپانی بزرگتر هم که قرار است داده ها را برای شما بفرستد، این روند باز هم با استفاده از نرم افزار انجام میشود. دقت کردید؟ دو نرم افزار با یکدیگر ارتباط برقرار کردند و اطلاعاتی رد و بدل شد. این دقیقا چیزی است که یک API میتواند برای ما انجام بدهد.
به همین دلیل نام آن رابط برنامه نویسی اپلیکیشن است. زیرا با استفاده از برنامه نویسی، یک رابط بین نرم افزار ما و دیگر نرم افزار ها (یا سرویس ها، یا شرکت ها) میسازد. اما شما چه کاری میکنید؟ شما باید زبان این رابط را بلد باشید تا بتوانید کدهای مناسب برای آن را بنویسید تا بقیه کارها را اتوماتیک انجام بدهد.
نمیتوانیم بگوییم API مانند یک درگاه USB یا یک رودخانه از اطلاعات است که همه چیز را در اختیار ما قرار میدهد. بیشتر میتوانیم بگوییم API مانند یک انسان است که قرار نیست همه اطلاعات را در اختیارمان بگذارد. فقط میتوانیم از طریق آن به حوزه محدودی از داده ها که از قبل مشخص شده است دسترسی پیدا کنیم. زیرا نباید همه اطلاعات یک اپ یا کمپانی در اختیار دیگران قرار بگیرد.
در حقیقت API داده هایی را در اختیار کاربران خارجی قرار میدهد که توسط برنامه نویس های داخلی آن شرکت تهیه شده اند. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که API ها زبان خاص خودشان را دارند. پس باید برای کار کردن با آنها زبانشان را بلد باشید.
وقتی که برنامه نویس ها تصمیم میگیرند مقداری از اطلاعات خودشان را در اختیار همه قرار بدهند، در حقیقت بخش هایی از زبانی که برای برنامه نویسی و ساختن نرم افزار خودشان استفاده کرده اند را منتشر میکنند. بقیه برنامه نویس ها هم میتوانند داده ها را با استفاده از ساخت لینک و استفاده از کلاینت های HTTP (برنامه های مخصوصی که URL یا آدرس های اینترنتی را برای شما تولید میکنند)، استخراج کنند (Pull کنند).
چیزی که در این ارتباط برای شما ارسال میشود، در قالب یک متن است که برای کامپیوتر قابل فهم است. پس اگر نتوانید کدهایی که برای پردازش آنها نوشته شده است را بفهمید، این متن ها هم کاملا برای شما بدون معنا خواهند بود.
- برچسب ها:
- api چیست
- ای پی آی
- کاربرد ای پی آی
- معرفی api