وب سرور چیست

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

وب سرور (web server) چیست

وب سرور وظیفه ی ارائه صفحات کاربران را به آن ها دارد به گونه ای که هر گونه صفحه HTML همراه با هر نوع مطالب مانند تصاویر ، متن ها ، فایل شیوه نامه یا (CSS ) و همینطور جاوا اسکریپت ها را به ما بر می گرداند.

در واقعیت می توان گفت برنامه کامپیوتری میباشد که درخواست های HTTP را قبول میکند که همان مرورگر های وب هستند و طبق شیوه عملکردی که در بالا توضیح دادیم پاسخ ها را با یک سری اطلاعات به کاربر بر میگرداند که این پاسخ ها همان صفحات HTML است

انواع وب سرور
سرور وب آپاچی در توسعه و همگانی شدن وب جهانی نقش بسیار مهمی داشته‌است. این سرور که به زبان C نوشته شده‌است دارای قابلیت cross- platform بوده و بر روی ماشین‌های مختلف قابل اجرا می‌باشد. دلیل انتخاب این اسم برای این سرور را نیز دو مورد ذکر کرده‌اند اول اینکه به یکی از قبایل قدیمی بومی آمریکا که به خاطر مقاومت و مهارت در ساخت ابزار آلات جنگی مشهور می‌باشند احترام گذاشته شود و ثانیاً به این دلیل که (Root)ریشه پروژه به صورت یک سری پچ (Patch)می‌باشد.

این سرور در یک گروه و به صورت کد باز (open source) گسترش یافت و از سال ۱۹۹۶ به عنوان محبوب‌ترین سرور برای HTTP در وب جهانی شناخته شده بود ولی در سال ۲۰۰۵ میدان مبارزه را به IIS مایکروسافت باخت و در حال حاضر نزدیک به ۴۹٪ بازار سرورهای وب جهان را به خود اختصاص داده‌است همچنین MAC OS آن را به عنوان سرور اصلی در پشتیبانی از WEB OBJECT خود برگزیده‌است و همچنین آپاچی برای میزبانی هر دو نوع وب ایستا و وب پویا مناسب است و دومین سرور وبی که وجود دارد سرور IIS است.

سرور IIS سرور وبی است که ارائه دهنده آن شرکت مایکروسافت می‌باشد و آخرین نسخه آن IIS 7.5 است که برای سیستم عامل‌های Windows Server 2012 و Windows 8 طراحی شده است. در واقع IIS مجموعه‌ای از سرویس‌های اینترنتی است که بصورت یکجا نمایش داده شده‌است.

ویژگی های وب سرور

  1. اداره کردن مفاهیم استاتیک و همچنین داینامیک که از زبان های برنامه نویسی مختلفی مانند PHP ، ASP.net و ….. پشتیبانی میکند.
  2. پشتیبانی از HTTPS جهت اتصال سالم و ایمن تر و استفاده کردن از پورت 443 به جای 80
  3. فشرده سازی مطالب با استفاده از کد سازی GZIP و …..

سرور وبی دقیقا چگونه عمل میکند ؟

برای درک بیشتر نحوه عملکرد سرور باید گفت که مسیر تبادل اطلاعات بین یک مرورگر از راه دور و یک سرور به سادگی تعریف آن نیست.

ساختار مرورگر ها به گونه ای است که با استفاده از DNS های دامنه که آن را به عنوان یک آدرس IP منحصر به فرد برای هر سایت می شناسد میتواند از این طریق به سرور های خاصی دسترسی داشته باشد مرورگر پس از ایجاد ارتباط با سرویس دهنده های وب از طریق آدرس IP به درخواست صفحه مربوط به وب پاسخ می‌دهد .

اساس صفحات وب HTML است که این صفحات پیش فرض به طور رایج برای بسیاری از وب سایت ها فرمت INDEX.HTML را دارد و به همین جهت است که هر آدرسی را که در مرورگر وارد میکنیم به طور پیش فرض فایل HTML را برای شما به عنوان پاسخ برمیگرداند و پس از این مرحله کد های HTML بررسی میشود تا صفحه به نمایش در بیاید

چگونه یک سرور وبی راه بیندازیم ؟
اگر شما بخواهید یک وب سرور بر روی ویندوز ۷ راه اندازی کنید ابتدا باید از کنترل پنل “Programs and Features” را باز کنید و بعد روی دکمه “Turn Windows features on or off“ کلیک کنید و در مرحله بعدی در قسمت “Internet Information Services” روی چک باکس آن کلیک کرده و آن را فعال کنید اما به طور پیش فرض، IIS یک سرور در FTP فعال نیست پس باید بر روی چک باکس FTP server کلیک کنید و اگر هم بخواهید به فایل‌های کامپیوتر خود از راه دور دسترسی داشته باشید باید Web Management Tools را هم کلیک کنید.

سرور یک امر ساده نیست بلکه می تواند زبان های برنامه نویسی مختلفی را برای خود نصب کند در جهت اینکه نیاز های کاربران خود را برطرف کند زبان هایی مانند: روبی، جاوا، PHP، سی پلاس پلاس، دات نت، و بسیاری موارد دیگر

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *